Om os

Om os

Børnehuset i Vallerød blev i 1975 etableret på privat initiativ i et samarbejde mellem den privat stiftede ”Rungsted Børnehaveforening” og Landsorganisationen, ”Danske Daginstitutioner”.

Frem til juni 2011 har Børnehuset i Vallerød været en selvejende institution med driftsoverenskomst med Hørsholm kommune.

I efteråret 2010 påbegyndte bestyrelsen arbejdet på en privatisering i henhold til Dagtilbudslovens § 19 stk. 4, – og Børnehuset blev godkendt som “Privat institution” pr. 1. juli 2011.

Vi er en fuldt aldersintegreret privat daginstitution med ca. 54 børn i alderen 0-6 år. Vi har ikke en konkret vuggestuegruppe, men de enkelte stuer har børn i alderen fra 0-6 år. Dette betyder at børnene ikke skifter stue imens de går i Børnehuset. Vi er beliggende i naturskønne omgivelser tæt på en lokal skole, idrætsfaciliteter og skov. Der er kort afstand til busforbindelse.

Børnene er fordelt på 3 stuer og til hver stue er der tilknyttet 2 mindre læringsrum, her kan nævnes et kreativt værksted, legorum, puderum, dukkekrog, køkken, danserum, ligesom huset har et stort alrum, hvor køkkenet er en integreret del i børnehøjde. Vi har også en dejlig stor legeplads med mange forskellige læringsmiljøer, som bl.a. en urtehave, kælkebakke og en fodboldbane. Derudover tager vores legeredskaber som eksempelvis gynger, klatrestativer, legehuse og sandkasse udgangspunkt i de forskellige aldersgrupper.

De fysiske rammer matcher vores struktur med fuld aldersintegration rigtig godt. Vi har et meget udbygget samarbejde på tværs i huset. Dette giver børnene mulighed for flere legerelationer i hverdagen, ligesom planlagte aktiviteter på tværs har høj prioritet. Vi arbejder i aldersopdelte grupper med børnene under hensyntagen til deres aktuelle udviklingsniveau og nærmeste udviklingszone. Dette netop for at skabe et godt og udviklende læringsmiljø.