En typisk dag
I Børnehuset er det vort mål at skabe et miljø, hvor børnene føler, at de er en del af et større socialt fællesskab, hvor de knytter venskaber og lærer at vise hensyn og respekt for hinanden i samvær og leg. Vi tilstræber at skabe en vekselvirkning mellem planlagte aktiviteter og den "frie" leg.

 

Kl. 7:15
Børnehuset åbner. Vi tager imod børnene i alrummet og vægter en hyggelig morgenstund, hvor der tages udgangspunkt i børnenes individuelle behov. 

I løbet af morgenen går vi ind på stuerne og begynder med diverse former for leg og beskæftigelse, f.eks. spil, tegning, leg i dukkekrog m.m. Om sommeren går vi ofte på legepladsen, og i løbet af formiddagen, har vi aktiviteter på tværs af stuerne i aldersopdelte grupper, og/eller ture ud af huset. 


 

Kl. ca. 11.00:

Inden frokosten spises holder vi samling på stuerne.
I Børnehuset har vi frokostordning. Vi modtager mad fra "Fru Hansens kælder". Maden tilberedes i køkkenet af vores køkkendame. Børnene deltager i borddækningen og oprydningen efter frokosten.

De mindste børn skiftes og lægges til at sove. 

 

Midt på dagen:
Vi går på legepladsen. Der afvikles pauser på skift, og der er mulighed for administrativ orientering og planlægning for personalet.

De mindste børn vågner fra middagsluren.
 

Efter kl. 14.30 og indtil lukketid. Frugt, brød, og hyggestund. Fri leg og andre aktiviteter og evt. ophold på legepladsen. Børnene hentes i løbet af eftermiddagen. I den sidste time inden lukketid samles børn og voksne ude, i en af stuerne eller i alrummet.
Vi hygger os med de mere stille aktiviteter, og personalet klarer i videst muligt omfang sammen med børnene dagens sidste praktiske opgaver.


Sidst opdateret 24. september 2013